Известие

Collapse
No announcement yet.

Неприятен шум като от вибрираща ламаринка при 2000 оборота - ТС 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неприятен шум като от вибрираща ламаринка при 2000 оборота - ТС 2.0

Здравейте,

От преди месец се появи доста странен шум като от вибрираща ламарина и то точно между 1950 до 2050 оборота. На други обороти го няма въобще. Шума все едно идва от лоста за скоростите (със селеспиид е колата!), но ме съмнява да е от него, защото той реално не се движи, няма хлабавини и тн. Явно нещо се е откачило и прави резонанс на тия обороти.

Някой дали случайно е имал такъв проблем, че да ме насочи към нещо.

На изпускателния колектор точно на снадката с двуцевката има една ламаринка която се хваща към блока на мотора. Провери да не би да е скъсана. Една Г образна ламаринка.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Имаш ли предпазна ламарина на колекторите?
      Alfa Romeo 147 "Selespeed"
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        На изпускателния колектор точно на снадката с двуцевката има една ламаринка която се хваща към блока на мотора. Провери да не би да е скъсана. Една Г образна ламаринка.
        Точно така наречената счупена планка
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Да и при мен дрънка от там И ме дразни яко...
          Да я махам ли тотално, или да търся някаква здрава ?
          Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Заварка. Неподвижно спрямо мотора трябва да бъде до меката връзка. Рискуваш иначе да се пукне заварката горе на фланеца към главата. Особено ако нямаш и тампона на двуцевката който почти винаги е скъсан.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Имаше много хубава тема със снимки точно за този проблем(някой ако я намери да пусне линкче), и аз карам доста време така...ще се заваря, че много дразни.
              156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

При мен не е от там. Изглежда да е някоя от ламарините дето пазят купето от гурнетата ама това трябва да го видя някъде на крик.

Comment

при мен беше нпо същия начин,на 2000об се чуваше нещо като ''дзънннн'' и после изчезваше.оказа се някаква гумичка по гърнетата(беше ми се скъсала).след смяната всичко се оправи.

Comment

Ясно, най-вероятно е това. Мерси за помощта.

Comment

Първоначално публикувано от DZVERA Покажи съобщение
                      при мен беше нпо същия начин,на 2000об се чуваше нещо като ''дзънннн'' и после изчезваше.оказа се някаква гумичка по гърнетата(беше ми се скъсала).след смяната всичко се оправи.
                      И на мен така се чуваше и се оправи , като смених лагер помпа на съединител
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

аз в понеделник я вкарвам за смяна на лагер-помпа на съединителя,защото ми пропода педала и ми изтича спирачната течност под колата ,нно токъв звук нямам.

Comment

Кви лагер помпи, къде отидохте бе хора, има 1000 теми за тази вибрация на около 2000 оборота...

Comment

При смяна на оргиналната мека връзка-с нова менте, характерното звънене за което се говори при преминаване през 2000 об/мин е също налице.
                            alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Първоначално публикувано от muchev Покажи съобщение
                              При смяна на оргиналната мека връзка-с нова менте, характерното звънене за което се говори при преминаване през 2000 об/мин е също налице.
                              Това от 2-ри пост провери ли го колега?

Comment

Working...
                              X